Rock City

Rock City x TAPT Festival

Rock City zal met hun heerlijke kei-goede speciaal bier uit Amersfoort op het allerleukste borrelfestival van Nederland staan. Kom samen met je beste vrienden genieten van Rock City speciaalbier op TAPT Festival.

Het verhaal van de Rock City Brewpub

Stap binnen in de gloednieuwe brewpub waar de gasten vrij zicht hebben op de brouwketels. Links zit de open keuken, rechts komt een tapwand met 20 craft beers en een sodatap. Voor de deur is plaats voor een ruim en zonnig terras. De brewpub van Rock City Brewing: met je eigen bieren de gaafste food pairings maken, in een open keuken naast de brouwerij. Dat is “honderd procent beleving”.

Sinds de geboorte van Rock City Brewing, in 2014, gaat het snel met dit biermerk uit Amersfoort. Eigenaren Koen Overeem en Wiebe Groeneveld wisten met twee crowdfunding-trajecten genoeg investeerders te vinden voor een eigen brouwerij én een restaurant / brewpub.

Eten in de brouwerij Rock City

Chef Robert Oosterhuis werkte onder andere voor RAUW in Amersfoort, Librije Amsterdam en andere gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland. Hij is het gezicht van de nieuwe brewpub. Waarom kiest de brouwer eigenlijk voor een restaurant? “Beleving”, antwoordt Koen. “Honderd procent beleving. Je eet als het ware in de brouwerij. Daar kun je ook onze bieren tappen, inclusief de specials. Robert en zijn team werken in de open keuken aan gerechten. In Nederland staat het combineren van bier en eten eigenlijk nog in de kinderschoenen. Wij willen die markt openbreken, met kwalitatief hoogstaande gerechten. Dat is ook waarom we Robert gevraagd hebben om chef te worden.”

De pub als showroom

Eten naast de ketels is niet alleen beleving, maar ook slim. “Je creëert in feite je eigen showroom”, zegt Robert. “Met een hoofdrol voor jouw bier.” De chef heeft er zin. “We laten twee ambachten zien”, klinkt het enthousiast. “Dat van het brouwen en van het koken. We hebben in de goed uitgeruste keuken ook een stoere BBQ smoker, in Amerikaanse stijl. Op de dagen dat we dicht zijn, geven we workshops over bier en eten. Met bier kun je echt alle kanten op. Je hebt zure en frisse bieren, maar ook zoet, bitter en met umami-smaak. Die gaan we pairen aan comfort food, zoals burgers en steaks, maar ook aan toegankelijke fine-dining gerechten. Tot slot maken we ook onze eigen siropen. Uit een van de taps komt sodawater voor huisgemaakte limonade. Dat is vooral leuk voor de kinderen. Die kunnen we zo dezelfde smaakbeleving geven als hun ouders.” Voor de kinderen is er in de brewpub een speciale hoek met speelgoed en ander vermaak.

Beste water per bier

De bieren van Rock City Brewing (de naam verwijst naar Amersfoort, de ‘Keistad’) zitten slim in elkaar. “Voor elk biertype maken we het beste water”, vertelt brouwer Koen Overeem. “IPA heeft ander water nodig dan Stout of Weizen. Na een speciale filtering herbouwen wij met mineralen het water met de beste eigenschappen per bier.” Rock City Brewing staat bekend om zijn hoppige en fruitige bieren, vol smaak en aroma. Maar ook om zijn gedurfde twists (bijvoorbeeld: donker Belgisch bier met bourbon infusion) en de specials, die in het hele land verkrijgbaar zijn. “Daarmee laten we zien dat we graag vooroplopen”, vertelt Koen. “Dat we staan voor kwaliteit én vernieuwing. Een goed voorbeeld zijn onze speciaalbieren met tonen van chocolade, koffie, mokka en andere dessertstijlen.”  Juist die dessertstijlen lenen zich goed voor de combinatie met food. Of eigenlijk is elk bier wel geschikt daarvoor, dankzij het brede palet aan smaken.

Stap ook de Rock City Brewpub binnen en proef het zelf!