FAQ

Wijzigingen en laatste info

Mochten er zich wijzigingen voordoen tbv. een specifiek TAPT festival, dan vind je hier alle laatste info betreffende eventuele wijzigingen, maar ook op de betreffende evenementen pagina’s. Daarnaast zullen we indien nodig en mogelijk iedereen met een ticket daarover ook zo goed mogelijk op de hoogte brengen via email. Ook zullen we noodzakelijke info delen in het betreffende Facebook Event.

Ik ben mijn Tickets kwijt / of nooit ontvangen..

Geen stress… ga naar www.eventix.nl/search en vul hier je gegevens in om je tickets nogmaals of alsnog te ontvangen.

Wat is het verschil tussen Avond- en Hele Dag Tickets?

Alleen de toegangstijden zijn anders. Met de hele dag tickets mag je gedurende de hele dag zelf bepalen hoe laat je binnen komt. Met een avondticket kun je vanaf 17:00 uur naar binnen. De avondtickets zijn daarom goedkoper.

YESS Let’s go! Waar kan ik die tickets kopen dan?

Tickets koop je via onze eigen ticketshop op www.taptfestival.nl. Kies HIER het Festival waar je heen wilt en there you go! Mocht een Festival uitverkocht zijn, check dan Ticketswap voor tickets.

Wat kan ik verwachten voor deze ticketprijs?

Bij binnenkomst ontvang je je eigen TAPT Festival Eco cup, deze mag je mee naar huis nemen als aandenken of lever hem in bij het verlaten van het festival zodat wij hem kunnen hergebruiken. Verder is er naast het uitgebreide biermenu veel te ontdekken en te doen. Denk aan meerdere gratis spelletjes zoals Jeu de Boules, Jenga, Sjoelen, Beerpong en ook Discobingo. Maar ook tafelspelletjes in samenwerking met 999 Games. Verder zijn er op twee kleine podia DJ’s geprogrammeerd met een breed en divers aanbod aan muziek genres. Er zijn diverse cateraars aanwezig waar je heerlijk kunt eten en we hebben veel tijd en aandacht gestopt in het creëren van een leuke en fijne plek om je dag door te brengen met vrienden/vriendinnen, collega’s, familie en/of je buren.

Kan ik mijn Ticket retourneren, wisselen of doorverkopen?

We hebben geen ticket refund of wissel policy. Maar mocht je verhinderd zijn en/of je ticket(s) willen verkopen, raden we aan om hiervoor enkel TicketSwap te gebruiken. TicketSwap is onze officiële Ticket Resel Partner, dus alle transacties zijn 100% legaal en veilig.

Zijn de Tickets persoonsgebonden?

Ja, je dient de persoons-/ contactgegevens voor elk ticket apart in te voeren.

Groepstickets? Hoe werkt dat?

Als je Grouptickets koopt (vanaf 5 t/m 20 stuks met 10% korting), ontvang je allemaal losse tickets. Iedereen kan met zijn/haar ticket apart naar binnen.

Regen bah! Zijn er tenten?

Ja, er zijn tenten en andere overkappingen aanwezig. En als het er echt naar uit ziet dat het flink kan gaan regenen, dan kun je per persoon één paraplu meenemen. Geloof ons, ook met regen wordt het een heerlijk feestje.

Zit er verschil tussen Early / Regular en Final Tickets?

Nee, alleen de prijs is anders. Hoe eerder je erbij bent hoe beter de prijs!

Mag ik mijn kinderen meenemen?

De vrijdag- en zaterdagen van TAPT Festival zijn altijd voor 18 jaar en ouder. Waarom? We hebben hier bewust voor gekozen, puur om ons te onderscheiden in het uitbundige evenementen landschap waar er veelal evenementen zijn waar je met de hele familie heen kan. Super leuk natuurlijk! Maar op TAPT Festival kunnen papa en mama ook eens even lekker los, zonder dat de kinderen van andere tussen je benen doorrennen.

Alleen de zondag van TAPT Festival in Utrecht is voor alle leeftijden. Let hier op bij het kopen van je tickets. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen, mits onder begeleiding.

Neem je je kinderen mee op zondag? Gezellig! Vergeet de gehoorbescherming niet.

Waar is het festival?

TAPT Festival speelt zich af op meerdere locaties door het land. Zie hieronder de TAPT Festival locaties in 2024 en kijk voor meer locatie details op de festival pagina van de bewuste editie.

 • Amsterdam Oost – Flevopark
 • Leiden – Park Matilo
 • Den Bosch – Oosterplas
 • Alkmaar – Evenemententerrein Olympiaweg
 • Utrecht – Julianapark
 • Almere – Esplanade
 • Haarlem – Burgemeester Reinaldapark
 • Breda – ’t Zoet
 • Rotterdam – Heemraadsplein
 • Den Haag – Malieveld
 • Amersfoort – De Nieuwe Stad
 • Amsterdam West – Rembrandtpark

Wat zijn de openingstijden?

Onderstaande tijden zijn de algemene tijden die voor de meeste edities van kracht zijn. Deze gelden niet voor alle TAPT Festivals. Check de festival pagina van de betreffende editie voor de actuele tijden.

Openingstijden
Vrijdag: 17:00 – 23:00 uur
Zaterdag: 13:00 – 23:00 uur
Zondag: 13:00 – 20:00 uur (alleen Utrecht)

* Leiden, Alkmaar en Utrecht wijken af van bovenstaande tijden.

Is het festival pin only?

Ja. TAPT Festival is volledig pin-only door middel van cashless payment systemen bij elke bar. Dit betekent dat je niet in de rij hoeft te staan om munten te kopen. Je kunt gewoon met je pinpas overal betalingen voldoen. Wel zo makkelijk, snel en veilig.

Zijn er kluisjes?

Ja. Er zijn meer dan voldoende kluisjes beschikbaar, maar deel waar mogelijk…

Hoe is de toegankelijkheid van TAPT Festival?

We doen ons uiterste best om alle edities van TAPT Festival zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid van rolstoelen op het terrein, het plaatsen van mindervalide toiletten en de mogelijkheid om minder valide mensen te begeleiden op het evenemententerrein. We zijn ons ervan bewust dat dit slechts een paar toepassingen zijn en dat daar wellicht niet iedereen mee geholpen is. Laat het ons daarom weten als je hier vragen over hebt. Of er bijvoorbeeld in een specifiek geval iets geregeld kan worden. Of heb je vragen over de toegankelijkheid van een specifieke editie van TAPT Festival?

In beide gevallen, laat ons weten via toegankelijkheid@taptfestival.nl

Kan ik mijn hond meenemen?

Nee, helaas zijn er op TAPT Festival geen honden toegestaan.

Kan ik met de auto komen?

Dit kan wel maar we raden het ten zeerste af. Doe dit echt alleen als het niet anders kan, er is namelijk niet heel veel parkeerplek bij de meeste evenementen van TAPT Festival. En er is veel teveel lekker bier wat je echt moet proeven… #dontdrinkanddrive

Ik kom met de fiets, waar kan ik die kwijt?

Parkeer je fiets alleen op de daarvoor bestemde plekken. Volg hiervoor de borden rondom het festival.

Worden er sigaretten verkocht?

Nee, we verkopen geen sigaretten op TAPT Festival.

Wordt er ook iets anders dan bier geschonken?

Jazeker! We hebben een Wijnbar voor de liefhebber, Cocktails, Hard Seltzer en uiteraard is er ook de nodige Frisdrank en Water verkrijgbaar.

Schenken jullie ook alcoholvrij bier?

Ja, dit is ook verkrijgbaar. Naast een aantal 0,0% bieren zijn er ook meerdere alcoholarme bieren verkrijgbaar. Deze bevatten doorgaans tussen de 0,2% en 0,5% alcohol.

Waar vind ik de huisregels van TAPT Festival?

Die vind je HIER en bij de entree van het festival.

Waarom betaal ik entree voor TAPT Festival?

We proberen op elke locatie een fijne, gemoedelijke en tijdelijke nieuwe wereld te creëren die we vanaf scratch (niks) moeten opbouwen. En daar komt veel bij kijken. Denk hierbij aan alle materialen, de techniek, het transport en de mensen die hiermee gemoeid zijn op locatie. Alles om deze kleine wereld tot in detail perfect in te richten en ervoor te zorgen dat iedereen een heerlijke dag heeft. Maar ook voordat dit überhaupt allemaal plaats kan vinden, gaan er vele weken aan voorbereiding aan vooraf om dit alles te realiseren. Daarnaast vinden we het ook erg belangrijk dat we eerlijke prijzen kunnen hanteren van de consumpties op het festival. En door het vragen van entree is dit allemaal mogelijk.

Hoeveel betaal ik voor bier en andere drankjes op TAPT Festival?

We hanteren vergelijkbare prijzen ten opzichte van de prijzen in de horeca. In alle gevallen in ieder geval niet meer dan dat.

Hoeveel betaal ik voor het eten op TAPT Festival?

We werken met externe cateraars op de festivals. Zij zijn dus zelf verantwoordelijk voor hun eigen inkomsten en hanteren daarom dus ook hun eigen prijzen. Maar hier streven we er ook naar dat de prijzen vergelijkbaar zijn met die van de horecaprijzen.

Andere vragen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten via het contactformulier.
We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen. Dit kan in de aanloop en tijdens de festivals soms iets langer duren.

Als je je vragen liever via social media stelt dan kan dat natuurlijk ook. Volg ons op Insta en Facebook.

Media

Schrijf je voor de krant, een blog, platform? Of influence je, vlog je of is er een andere manier waarop je publiek bereikt? Stuur ons vooral een mailtje als je wil langskomen, dan kunnen we kijken of we accreditatie voor je kunnen regelen. Mail naar info@taptfestival.nl.

Disclaimer

De inhoud van deze website, zoals de tekst, afbeeldingen en ander materiaal op de website van TAPT Festival (“Inhoud”) is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Alle op deze website getoonde prijzen en teksten zijn onder voorbehoud van wijzigingen en/of fouten.