FAQ

Wij gaan uit van de uitgangspunten van de Rijksoverheid en het RIVM wat Corona betreft. We houden ons aan de maatregelen die zij op dat moment voorschrijven, ook al weten we nu nog niet precies wat die zullen zijn. Alles omtrent het virus in de FAQ is daarom ook onder voorbehoud. Mochten er grote wijzigingen doorgevoerd worden, dan zullen we iedereen met een ticket daarover zo goed mogelijk op de hoogte brengen via email. Ook delen we dit in het betreffende Facebook Event en passen we de ontwikkelingen aan op onze website.

Op deze pagina vind je altijd de laatste ontwikkelingen en hoe wij daarmee om gaan.

 

We hopen op jullie begrip. Vinden wij lief!
Veel plezier.

Nee, we hebben ervoor gekozen de drempel lekker laag te houden om gezellig biertjes te komen drinken in de Biergarten van TAPT. Dit was vanaf het begin tenslotte het idee en we hebben vorig jaar (en in Utrecht dit jaar) gezien dat dit gewoon ontzettend gezellig was en kan!

 

Dit betekent uiteraard wel dat we op het terrein de 1,5m dienen te bewaren met z’n allen. Kortom, nog steeds maximaal 6 personen aan een tafel in een eigen vak op afstand van elkaar. Per keer mag er 1 persoon tegelijk lopen voor een rondje bier, eten of een toiletbezoek.

 

We snappen dat dit wellicht lastig is en/of dat je graag weer arm in arm over het festivalterrein wilt lopen… Wij ook! Maar om op dit moment is er geen andere mogelijkheid om dit evenement te organiseren, dan op deze manier. Over ongeveer een maand verwachten we dat de vaccinatiegraad nog weer een stukje hoger zal zijn en wordt op deze manier toegang geven aan een grotere groep alweer wat makkelijker. TAPT zit/zat wat dat betreft net een beetje vóór dit kantelpunt, vandaar dat we de keuze hebben gemaakt het voor dit jaar voorlopig op een 1,5m evenement te houden. En dat blijkt de juiste keuze geweest.

 

Kortom, we vragen je vriendelijk of je hier alsjeblieft echt rekening mee wilt houden. Zodat we er een te gekke dag van maken en op deze manier hopelijk snel voorgoed afscheid kunnen nemen van deze bizarre periode. Volgend jaar staan we weer schouder aan schouder voor het podium. Maar echt!!

 

Dit geldt vooralsnog in ieder geval voor de TAPT Biergarten Edities in Utrecht-, Amsterdam Oost en Haarlem in 2021. Voor West TAPT houden we een slag om de arm. Dit ligt nog zo ver voor ons dat we dit aan zullen moeten kijken. Er gebeurt zoveel de laatste tijd en alles veranderd de laatste tijd geregeld, dat we dit per editie weer apart zullen moeten bekijken. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte. En hier zul je altijd de laatste update vinden.

Ja, wij volgen de regels van het RIVM, die op dat moment gelden. Basisregels houden we altijd in acht, dus behoud van 1,5m afstand tot iedereen*, hoest en nies in je elleboog, was je handen regelmatig (er is plenty desinfectiemiddel aanwezig) en als je klachten hebt vragen we je om thuis te blijven.

De basisregels lees je voor ’t gemak nog eens hier: Corona Basisregels van ’t RIVM

*woon je in één huishouden dan geldt dit niet natuurlijk

Ja, we hebben ervoor gekozen de drempel laag te houden zodat iedereen die een al een lange tijd een kaartje heeft voor TAPT zonder test gezellig biertjes kan komen drinken. Dat betekent dat iedereen aanwezig zich moet houden aan de 1,5m regel. We hopen op je begrip en medewerking.

Ja, er wordt bij binnenkomst een gezondheidscheck gedaan doormiddel van een aantal vragen die je allemaal met ‘Nee’ dient te beantwoorden om toegelaten te mogen worden tot TAPT Festival. Indien je een vraag met ‘Ja’ beantwoord kunnen we je helaas niet toelaten tot TAPT Festival. Zie hieronder de vragen die gesteld zullen worden:

 

  • Heb je een of meerdere van deze klachten (gehad in de afgelopen 24 uur)?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
Nee, want je komt dan niet door de gezondheidscheck die vooraf afgenomen wordt. Houd je aan de RIVM-richtlijnen.
Kom niet naar TAPT Festival en volg direct de richtlijnen van het RIVM. Je positieve uitslag wordt door de testpartij gemeld aan de GGD en je wordt gebeld voor het bron- en contactonderzoek.

Oh jazekeeeeeer! Wel iets anders dan je dat van TAPT Festival gewend bent wellicht, maar zeker niet minder leuk. Super spannend ook allemaal maar we gaan er gewoon een te gekke editie van maken samen met jullie!

TAPT de Biergarten Editie… dus verwacht veel tafels, dat is één ding wat zeker is. Verder mogen we ivm. de 1,5m regel minder mensen tegelijk binnenlaten, werken we met meerdere shifts op de zaterdagen, zitten er maximaal 6 personen aan 1 tafel op 1,5m van elkaar en loopt er telkens maar 1 persoon per tafel tegelijk. Om bijvoorbeeld drankjes te halen, eten of een bezoekje aan het toilet. Klinkt allemaal een beetje strikt, maar geloof ons… dit wordt gewoon heel gezellig! Neem vooral eigen tafelspelletjes mee bijvoorbeeld. Biertjes, spelletjes en vrienden en vriendinnen. What else? 🙂

Natuurlijk hebben we de leukste DJ’s geregeld die heerlijke plaatjes opzetten. Zittend dansen was nog nooit zo leuk. Oh… en er is een Silent Bingo! Zorg ervoor dat je hiervoor in het midden van het terrein zit, er is beperkt plek.

Nee, helaas niet. Vanwege de 1,5m die wij hanteren mag er gaan ‘harde’ muziek geproduceerd worden. Dit ivm. het kunnen bewaren van de afstand en bij hardere muziek wordt dat lastig.

Nee, wees gerust FOMO niet nodig 😉
Alle dagen/shifts zijn vrijwel hetzelfde qua opzet en invulling. Alleen wijken de tijden per dag enigszins af.

Niets aan de hand. Wat er bovenaan achter ‘ticket‘ staat, dus bijvoorbeeld ‘Ticket: Zaterdag – Early Ticket – Shift 1′ is altijd juist!

Daaronder zie je het woordje ‘Toegang’ staan met daaronder andere tijden dan jouw ticket tijden. Dit klopt want dit zijn de overall tijden van het evenement. Utrecht TAPT is bijvoorbeeld van vrijdag 9 juli t/m 11 juli met de daarbij horende start- en sluit tijden.

Kortom, wellicht een beetje verwarrend maar niets aan het handje. Mocht je twijfelen, laat het ons weten.

Jawel, er zijn wel tenten maar zeker niet voldoende voor iedereen. Zeker niet met de 1,5m in acht houdende. We zorgen dat er ook meerdere grote parasollen staan waaronder geschuild kan worden.

En als het er echt naar uit ziet dat het kan gaan regenen. Neem een paraplu mee per persoon.

Nee, alleen de prijs is anders. Hoe eerder je erbij bent hoe beter de prijs.

Nee, dat kan helaas niet. Maar de vraag naar kaarten is redelijk hoog dus de kans is groot dat je je tickets goed kunt verkopen via Ticketswap.nl

Tickets koop je via onze eigen ticketshop op www.taptfestival.nl. Kies HIER het Festival waar je heen wilt en there you go! Mocht een Festival uitverkocht zijn, check dan Ticketswap.nl voor tickets.

Ten eerste, te gek dat je ervoor gekozen hebt je tickets te houden. Dat heeft ons absoluut geholpen en gaf ons in de donkere tijden een lach op ons gezicht 🙂

Alle ticketkopers met tickets voor Oost TAPT Festival 2020 hebben inmiddels meerder mailtjes ontvangen (april 2020) met de nieuwe gang van zaken. We hebben er namelijk voor gekozen alle tickets alsnog volledig terug te betalen. Dit is ook al gebeurt (bekijk afschrift tnv. Eventbrite – april 2020). We hebben dit gedaan omdat het festival van normaal 1, naar nu 3 dagen is gegaan met verschillende shifts etc. Kortom we wilden de ticketkopers de kans geven zelf te kiezen. Kortom, mocht je dit allemaal gemist hebben, check even of je het geld ontvangen hebt en koop als de sodemieter nieuwe kaartjes! 🙂

 

Alle ticketkopers met tickets voor Leiden TAPT Festival 2020 hebben inmiddels ook bericht gehad. We zijn helaas genoodzaakt om het festival nog een jaar door te schuiven. De tickets blijven geldig voor Leiden TAPT Festival 2022.

Ja natuurlijk kan dat! Ook als je apart tickets hebt gekocht voor dezelfde dag/shift. Zorg ervoor dat je tegelijk binnen komt, dan kun je samen een mooi tafeltje uitkiezen. Let er wel op dat je met maximaal 6 personen aan één tafel kunt zitten. Ben je met meer dan 6 personen, dan kun je natuurlijk gewoon tafels naast elkaar uitkiezen. De tafels mag je helaas niet verplaatsen/tegen elkaar aan zetten. Deze moet blijven staan waar die staat. Maar gelukkig is dat niet heel ver uit elkaar.

Alleen op een aantal zondagen van TAPT Festival zijn alle leeftijden toegankelijk. Let hier op bij het kopen van je tickets, dit wisselt. Kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen, mits onder begeleiding.

 

De vrijdag- en zaterdagen van TAPT Festival zijn altijd voor 18 jaar en ouder. Ook baby’s zijn dan niet toegankelijk. Waarom? We hebben hier bewust voor gekozen, puur om ons te onderscheiden in het evenementen landschap waar er veelal evenementen zijn waar je met de hele familie heen kan. Op TAPT kunnen papa en mama ook eens even lekker los.

 

Neem je je kinderen mee op zondag? Gezellig! Vergeet niet de gehoorbescherming.

TAPT Festival speelt zich af op meerdere locaties door het land. Zie hieronder de locaties van TAPT Festival die in 2021 plaatsvinden:

 

* Utrecht TAPT – Julianapark, Utrecht
* Oost TAPT – Jaap Eden Baan, Amsterdam
* Haarlem TAPT – Burgemeester Reinaldapark
* West TAPT – Rembrandtpark, Amsterdam

Vrijdag: 17:00 – 23:00 uur
Zaterdag – Shift 1: 12:00 – 17:00 uur
Zaterdag – Shift 2: 18:00 – 23:00 uur
Zondag: 13:00 – 20:00 uur
Let op: niet alle TAPT Edities zijn op alle bovenstaande dagen. West- en Haarlem TAPT is bijvoorbeeld niet op zondag.
TAPT Festival werkt met verschillende shifts op zaterdag. Je koopt een ticket voor een bepaalde dag en shift.
Ja. TAPT Festival is volledig pin-only door middel van cashless payment systemen. Dit betekent dat je niet in de rij hoeft te staan om munten te kopen. Je kunt gewoon met je pinpas overal betalingen voldoen. Wel zo makkelijk, snel en veilig.
Dit jaar tijdens de Biergarten Edities zijn er geen kluisjes aanwezig. Je hebt in principe je eigen zitplek en tafel waar je je spullen veilig bij je kunt houden.
Dit kan wel maar we raden het ten zeerste af. Doe dit echt alleen als het niet anders kan, er is namelijk niet heel veel parkeerplek bij de meeste evenementen van TAPT Festival. En er is veel teveel lekker bier wat je echt moet proeven… #dontdrinkanddrive
* Utrecht TAPT: volg de borden richting het parkeerterrein bij CAB terrein
* Oost TAPT: volg de borden naar het parkeerterrein van Station Sciencepark
* Haarlem TAPT: beperkte parkeergelegenheid aan het Reinaldapad
* West TAPT: beperkte parkeergelegenheid aan de Staalmeesterslaan
Parkeer je fiets alleen op de daarvoor bestemde plekken, zie hieronder per festival waar dat is:
* Utrecht TAPT: fietsenstalling buiten het Julianapark aan de Amsterdamse straatweg en Julianaparklaan.
* Oost TAPT: fietsenstalling aan de Radioweg
* Haarlem TAPT: fietsenstalling in het Reinaldapark schuin voor de entree
* West TAPT: fietsenstalling in het Rembrandtpark tegenover de entree
Nee, we verkopen geen sigaretten op de TAPT Festivals.
Jazeker! We hebben een paar lekkere wijntjes voor de liefhebber en uiteraard is er ook de nodige frisdrank en water verkrijgbaar.
Ja, dit is ook verkrijgbaar. Naast een aantal 0,0% bieren zijn er ook meerder alcoholarme bieren verkrijgbaar. Deze bevatten doorgaans 0,5% alcohol.
Die vind je HIER en bij de entree van het festival.

Het bezoeken van TAPT Festival is geheel op eigen risico. Meer informatie over de maatregelen die je moet nemen wanneer je na het bezoeken van evenement klachten krijgt, kun je vinden via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-.

Vanwege privacy en medische gegevens weten wij niet of iemand positief getest is. Er wordt daarom geen geld teruggegeven in het geval van een positieve test. Wel kan je jouw ticket verkopen via TicketSwap of aan één van je vrienden.

Heb je vragen? Vraag maar raak! Mail naar info@taptfestival.nl
We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen. Dit kan in de aanloop naar festivals soms iets langer duren.

Als je je vragen liever via social media stelt dan kan dat natuurlijk ook. Volg ons op Insta en Facebook.

Schrijf je voor de krant, een blog, platform? Of influence je, vlog je of is er een andere manier waarop je publiek bereikt? Stuur ons vooral een mailtje als je wil langskomen, dan kunnen we kijken of we accreditatie voor je kunnen regelen. Mail naar info@taptfestival.nl.

© 2021 TAPT All Rights Reserved