Participeren: Oosterplas Den Bosch

Hoe kan ik participeren?

Wij als organisatie van TAPT Festival Den Bosch 2024, zijn ons ervan bewust dat een evenement in uw omgeving overlast kan veroorzaken en dat u daar wellicht last van heeft, in kleine of grote mate. Doormiddel van dit participatietraject, proberen wij als organisatie ervoor te zorgen dat u in ieder geval zoveel mogelijk op de hoogte bent van de ontwikkelingen omtrent het evenement en de daarbij eventuele gevolgen. Op deze manier hopen wij dat we u als buurtbewoner, ondernemer en/of betrokkene zo min mogelijk tot last zijn en dat wij op een fijne manier ervoor kunnen zorgen dat het evenement zonder problemen verloopt en het mogelijk zelfs een mooie toevoeging zal zijn voor uw buurt en omgeving. Lees HIER meer over wat TAPT Festival precies inhoudt als knus en gemoedelijk culinair festival.

Hieronder ziet u een aantal belangrijke details van het evenement evenals de betreffende data, inclusief de op-afbouw. Op deze pagina vindt u ook de agenda van het Participatietraject, waarin u kunt zien wanneer er wat gaat gebeuren als het gaat om uw bijdrage als buurtbewoner, ondernemer en/of betrokkene.

Onder het kopje ‘PARTICIPEREN? LAAT HET ONS WETEN’ kunt u uw bericht achterlaten, vóór 22 mei 2024. Alle vragen die betrekking hebben op het evenement en/of de productie ervan kunt u hier achterlaten. Maar laat het ons ook weten als u zich ergens zorgen over maakt of als er iets is wat wij zouden moeten weten voordat we starten met de productie. Alleen als u het ons laat weten dan kunnen we hier iets mee doen. Wij zullen u naar aanleiding daarvan, zo goed mogelijk informeren.

Kortom, laat het ons weten. Dan zullen wij als organisatie ons uiterste best doen om hier naar te handelen en/of indien noodzakelijk actie te ondernemen.

Details evenement

TAPT Festival Den Bosch 2024
Locatie: Oosterplas, ‘s-Hertogenbosch

Openings data/tijden:
Vrijdag 14 juni 2024 – 17:00-23:00 uur
Zaterdag 15 juni 2024 – 13:00-23:00 uur

Op-afbouw data/tijden:
Dinsdag 11 t/m donderdag 13 juni 2024 – 08:30-19:00 uur
Zondag 16 t/m maandag 17 juni 2024 – 08:30-19:00 uur

Meer informatie betreffende ticketprijzen, invulling, FAQ’s en huisregels vindt u HIER, op de festivalpagina van TAPT Festival Den Bosch.

We bieden buurtbewoners een korting aan van 20% op de tickets. Gebruik hiervoor kortingscode TF2410573 in de ticketshop.

Locatie evenement:
Hieronder is de locatie van het evenement weergegeven. Het oranje omlijnde gedeelte betreft een additionele parkeerplaats dat doorgaans niet gebruikt wordt, enkel in het geval van grote drukte bij het strand van de Oosterplas. Hier vindt het grootse gedeelte van het evenement plaats. In het groen omlijnde gedeelte bevindt zich de entree van het evenement, op slechts een klein stuk van het strand waardoor recreatie op het strand gewoon mogelijk blijft. Het geel omlijnde gedeelte betreft een gedeelte van de Oosterplasweg. Dit gedeelte zal tijdelijk worden afgesloten tbv. de productie van het evenement alsmede tijdens het evenement. Hierover leest u onder de afbeelding meer.

Tijdelijke omleiding:
Op de afbeelding hieronder is zijn de tijdelijke omleidingen weergegeven. Per locatie wordt hieronder de planning daarvan omschreven

Locatie 1 – Afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf:
Woensdag 12 juni 08:00 uur t/m zondag 16 juni 19:00 uur
Locatie 2 – Afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf:
Woensdag 12 juni 08:00 uur t/m zondag 16 juni 19:00 uur
Omleiding ingesteld via Fietspad Maastrichtseweg, Neerstraat en Ijsselsingel
Locatie 3 – Afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf:
Woensdag 12 juni 08:00 uur t/m zondag 16 juni 19:00 uur
Omleiding ingesteld via Ijsselsingel, Neerstraat en Fietspad Maastrichtseweg.Participeren? Laat het ons weten vóór vrijdag 31 mei 2024

Laat hieronder je bericht achter met je vraag of opmerking met betrekking op het evenement. De meest relevante vragen en opmerkingen zullen hieronder ook weergegeven worden, met daaronder alvast ons antwoord indien mogelijk.

  Tijdens de omleiding / afsluiting, moet ik lopend dan ook helemaal omlopen?

  Lopend kun je gemakkelijk langs het festival lopen, via het strand bijvoorbeeld. Vraag indien nodig de verkeersregelaar waar dit is.

  Waarom wordt dit tijdens het broedseizoen georganiseerd?

  We zijn ons ervan bewust dat dit evenement in het broedseizoen georganiseerd wordt. Mede door een Flora & Fauna scan door meerdere afhankelijke ecologen hebben we laten toetsen of de locatie van het evenement, de duur, grote en de impact van het evenement effect heeft op de Flora & Fauna van de Oosterplas. Hier zijn een aantal aandachtspunten naar voren gekomen die ons bekend zijn en waar we rekening mee houden tijdens de gehele periode dat wij in bij de Oosterplas met het festival bezig zijn. Kort voorafgaand aan het evenement wordt er additioneel nog een broedvogelcheck gedaan in het park om er zeker van te zijn dat er niets over het hoofd gezien wordt.

  Wij lopen elke week hard op de Oosterplasweg, kan dat tijdens het evenementen weekend nog steeds?

  Dit kan helaas van woensdag 11 t/m zondag 16 juni 2024 niet, over de Oosterplasweg. Wel is er vrij gemakkelijk omheen te lopen via het strand. Dit zal dan ook worden aangegeven door de verkeersregelaars.

  Waar komt de hoofdentree van TAPT Festival?

  De entree komt aan de zijde van de algemene parkeerplaats van de Oosterplas. Hier zullen ook de mensen die met de auto komen worden verzocht hun auto te parkeren.

  Waar parkeren mensen hun fietsen?

  De fietsenstalling komt aan de zijde van de algemene parkeerplaats van de Oosterplas, langs de oosterplasweg vóór de entree van het festival.

  Agenda en vervolg

  29 april t/m 5 mei 2024
  In deze week wordt het Participatietraject verstuurd middels een brief naar de betreffende buurtbewoners, ondernemers en/of betrokkene. Dit gebied is in samenspraak met de gemeente bepaald.

  24 mei 2024
  Het net wordt opgehaald en alle vragen en opmerkingen zullen worden bekeken. Indien nodig zal er contact opgenomen worden met de betreffende perso(o)n(en). Laat in dat geval je juiste contactgegevens achter.

  31 mei 2024
  Alle vragen en opmerkingen zijn behandeld. De meest relevante vragen en opmerkingen met daaronder onze antwoorden zullen op deze pagina worden gepubliceerd en vervolgens wordt daar een kort verslag over geschreven door ons als organisatie. Hierin zal de terugkoppeling van buurtbewoners, ondernemers en/of betrokkene uiteen worden gezet. Daarnaast gaan we verder in op het geen wat we gaan doen of al hebben gedaan met deze terugkoppeling en wat de verdere vervolgstappen zullen zijn.

  Dit verslag zal vervolgens ook gedeeld worden met de Gemeente ‘s-Hertogenbosch ter inzage.

  We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en vragen uw begrip en medewerking om het evenement zo goed en succesvol te laten verlopen.

  Vriendelijke groet,
  Team TAPT Festival Den Bosch