Dutch Cocktail Club

Wij zitten al in onze winterdip maar niet getreurd want we hebben weer een heerlijk interviewtje om weg te dromen naar de zomer!  TAPT is natuurlijk bekend geworden als een festival met heel veel bier, dat zijn we gelukkig ook nog steeds maar de afgelopen jaren is ons aanbod flink uitgebreid. Van heerlijke wijnen en razend populaire cocktails.

Deze week op de planning: Meet The Dutch Cocktail Club!

🍹 Hey hoi vertel, wie ben je en wie is Dutch Cocktail Club?

‘Hi! Ik ben Barry, 31 jaar oud, kom uit Utrecht en werk als Key Account Manager bij Dutch Cocktail Club. Nu zo’n 2,5 jaar in dienst, eigenlijk een horeca man, van origine chef-kok, maar toch de overstap gemaakt naar een commerciële rol om mijn ervaring te kunnen delen met horecaondernemers.’

Dutch Cocktail Club is ietsje jonger, nu vier jaar ongeveer. Ontstaan vanuit de snel groeiende vraag naar cocktails. Het is lastig om die consistent en snel te maken zonder in te leveren op kwaliteit en dat moest volgens ons beter kunnen!’

🍹 Het is een beetje simpel gezegd een kant-en-klare cocktail?

‘Nou dat is wel heel simpel gezegd, haha. Wij beschouwen het meer als ready to shake! Het enige wat wij hebben gedaan is het proces waarin veel tijd zit, denk aan het afmeten van de barmaatjes, geoptimaliseerd en doorontwikkeld en zit nu praktisch in één fles. Het heeft geen verschil met als de barman dit zou doen achter de bar, alleen dat je nu binnen 10 seconden klaar bent.’

🍹Handig! Wat was de allereerste ‘ready to serve’ cocktail die jullie uitbrachten?

‘Dat was een pornstar martini, toch een classic en fan favourite. Daarmee is het begonnen en ondertussen een van de marktleiders in de ready to shake wereld kan ik wel zeggen… super leuk om daar deel van te zijn!

🍹Nu zijn jullie een heleboel nieuwe smaken verder, hoe bepalen jullie welke smaken erbij komen?

‘We kijken veel naar trends in het buitenland maar we doen ook gewoon wat wij tof vinden! We hebben daar een heel research- en development team achter zitten die daar dagelijks mee bezig zijn. Ze bedenken echt de lekkerste combi’s of geven een unieke spin aan de classics.’

🍹 Stel dat jullie een cocktail moesten maken op basis van een Nederlandse snack, wat zou dat dan worden?

Haha leuke vraag. We zijn altijd wel bezig met dit soort leuke twists dus misschien iets van een martini met pepernoten of een stroopwafel spritz klinkt ook niet verkeerd, toch?’

🍹 Oeh ja ben nu al fan! En speelt duurzaamheid en alcoholvrije alternatieven nog een rol bij jullie? 

‘Zeker! We hebben al een aantal alcoholvrije varianten uitgebracht en die zijn razend populair. Beter als verwacht en dat is wel een hele goede beweging denk ik. Met duurzaamheid kunnen we ook niet achterblijven. We hebben bijvoorbeeld ook een soort bag-in-box systeem ontwikkeld, net als zo’n doos wijn, waarmee we 14 glazen flessen per box kunnen besparen, scheelt een hele hoop glas.’

🍹 Enne wat is jouw ultieme tip om thuis de perfecte cocktail te maken? 

‘Ja ik zou heel graag willen zeggen een fles van Dutch Cocktail Club in huis hebben, maar helaas zijn we nog niet verkrijgbaar op de consumentenmarkt. Dus zorg dat je je festival kaartje koopt via: www.taptfestival.nl en kom ze daar maar proeven ;)’

🍹Dat vind ik een hele goeie tip, zijn er verder nog spannende toekomstplannen voor jullie?

‘Altijd! We blijven groeien en ons uitbreiden. Er komt binnenkort ook iets heel tofs aan, maar daar mag ik nog niks over kwijt dus houd ons in de gaten zou ik zeggen!’👉 Benieuwd naar meer verhalen van onze TAPT-partners? Check ook onze andere Freshly TAPT blogposts!