Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent bar in Amsterdam Oost

Bierbrouwerijen die een eigen bar beginnen, het lijkt een soort van trend te worden. Bird Brewery tapt al een paar maanden hun biertjes in hun eigen bar in het Diemerbos en ook de vrouwen van Gebrouwen door Vrouwen openen hun eigen bar (openingfeest staat gepland op 1 maart).

De nog te openen bierbar van Brouwerij de Eeuwige Jeugd komt in een monumentaal hoekpand op de Linnaeusstraat (naast het Oosterpark). Het pand heeft een oppervlakte van 477 m2. en een zonnige terras van 100m2…wow! Ze gaan het terras zowel in de winter als in de zomer gebruiken, dus biertjes doen op het terras wordt zo wel heel erg makkelijk.

Het ruime pand is onderverdeeld in meerdere ruimtes en dat is dan weer perfect voor evenementen, borrels, feestjes, maar ook voor de ideeën die de mannen van Brouwerij de Eeuwige Jeugd hebben. Spice Girls vs. Backstreet Boys Karaoke Battle Room? Ballenbak Photobooth Paradijs? Glow in the dark Disco Ping Pong? Schommels, hangmatten en een Apenkooi terras? Dit zijn een paar wilde en speelse concepten die de mannen noemen op hun crowdfundingpagina. Wat er ook gaat gebeuren bij de bar van Brouwerij de Eeuwige Jeugd het zullen activiteiten zijn waar je als volwassene even weer kind kunt zijn. Ben je niet in een speelse bui, dan kun je ook gewoon biertjes drinken met wat lekkers te eten erbij. Een kop koffie drinken of nippen aan een alcoholvrij biertje kan ook.

Duurzame bierbar

De Eeuwige Jeugd denkt ook na over de toekomst en richt hun bierbar in met duurzaam en gerecycled materiaal en de gerechten op de kaart zullen met name vegetarisch en biologisch zijn.

Op dit moment is 23% van hun investeringsbehoefte binnengeharkt, dus wanneer ze opengaan met de bierbar aan het Oosterpark in Amsterdam Oost is nu nog niet duidelijk. Maar ik hou je op de hoogte!