Bierroute 2 – NEIPANEIPA!

NEIPA… de afkorting van New England IPA. Deze variant legt veel minder nadruk op de hopbitterheid waar veel IPA bieren juist om bekendstaan. De NEIPA heeft een licht bittere afdronk. Deze variant legt juist de nadruk op fruitige hoparoma’s die aan tropisch vruchtensap kunnen doen denken. Hmmmm

 

1. JOPEN – BLURRED LINES
New England IPA – 5,3% – €4,10
Jopen Blurred Lines is een klassieke New England IPA. Troebel, fruitig en juicy! Aroma’s van citrus, passievrucht, perzik, ananas en mango. Vol van smaak en troebel door het gebruik van gerst, tarwe en haver. Veel hoppige en tropische fruittonen en een klein bittertje. Hoe verser, hoe beter.

2. UILTJE BROUWERIJ – CALVIN & HOPS
New England IPA – 6,0% – €4,10
Geen Spaceman Spiff. Geen geweldige man. Geen Calvinosaurus. Heck, geen Susie! *AUGH!* Nee, gewoon een ongelooflijk intelligente IPA ter ere van onze favoriete tweedimensionale slechterik en zijn antropomorfe tijger.

3. TWO CHEFS – OLD ENGLAND IPA
IPA – 5,5% – €4,10
De originele IPA zoals de Britten het in de 17e eeuw brouwden met hopen hop. Het is geen wonder dat zowel zeebonken als landrotten er dol op waren! Dit bier is net zo Brits als een Engels ontbijt – bomvol klassieke Britse hopsoorten, met grasachtige tonen en kruidige aroma’s. Blimey!

4. BREWDOG – SILK ROAD
NEIPA – 6,5% – €4,40
Silk Road is de nieuwste stap in de New England IPA-stijl. Dit bier van 6,5% is ondoorzichtig en helder met rijke aroma’s van mango, lychee en citrus. De toevoeging van tarwe aan de moutrekening zorgt voor een voller mondgevoel dat perfect past bij de levendige tropische tonen tropical.

Share:
© 2021 TAPT All Rights Reserved