Bierroute 2 – NEIPANEIPA!

NEIPA… de afkorting van New England IPA. Deze variant legt veel minder nadruk op de hopbitterheid waar veel IPA bieren juist om bekendstaan. De NEIPA heeft een licht bittere afdronk. Deze variant legt juist de nadruk op fruitige hoparoma’s die aan tropisch vruchtensap kunnen doen denken. Hmmmm

 

1. TWO CHEFS – STAY LOW
Session NEIPA – 3,5% – € 4,30
New England Dry-Hopped Session IPA, lekker laag in alcohol, doordrinkbaar en een echte dorstlesser!

2. DUTCH BARGAIN – 51:38
NEIPA – 7,0% – € 4,30
51:38 is een Hazy New England IPA van 7% met aroma’s van mandarijn, limoen, mango en perzik. We hebben bij dit bier gefocust op biotransformatie door het toevoegen van een flinke lading cryo hop tijdens de vergisting, waardoor er extra linalool ontstaat. Dit zorgt voor extra bloemige citrustoetsen in de smaak.

3. BREWDOG – HAZY JANE
NEIPA – 5,0% – € 4,30
Deze licht bittere New England IPA heeft een intens zacht en fruitig karakter, met smaken van ananas, steenfruit en mango.

4. BRUSSELS BEER PROJECT – JUICE JUNKIE
NEIPA – 5,4% – € 4,30
Deze India Pale Ale is gebrouwen in de New England-stijl, een minder bittere interpretatie van de IPA met een zacht en romig mondgevoel. Het gebruik van havervlokken, een minder uitvlokkende gist en het uitsluitende gebruik van aromatische hop veranderen het uiterlijk en de smaak van deze IPA’s volledig.

Share:
© 2021 TAPT All Rights Reserved