UWE Ciders & Ales

UWE Cider & Ales x TAPT Festival

UWE Cider&Ales maakt heerlijke appelciders en speciaalbieren in verschillende smaken. We doen dat zoveel mogelijk met lokale grondstoffen. Zo wordt bij de bierbeiding gebruik gemaakt van zelfgekweekte hop. En ook de appels komen van boomgaarden uit de Betuwe. Veel van deze appels zijn speciale ciderrassen die zorgvuldig zijn uitgekozen en op elkaar zijn afgestemd. Door appels te gebruiken van verschillende rassen ontstaat een rijk palet aan tannines en aroma’s.

De appels in onze boomgaarden groeien zonder gewasbeschermingsmiddelen. Zodra ze rijp zijn worden ze met de hand geplukt en vervolgens vermalen en geperst. Tijdens de vergisting fermenteert het suiker in de appelsap waarbij alcohol gevormd wordt. Door gebruik te maken van de gisten die van nature al in dit gebied aanwezig zijn, krijgen onze producten hun unieke smaak. Na de vergisiting rijpt de cider nog een paar maanden, voordat deze gedronken kan worden. Het deel wat na de persing van de appels overblijft gaat als feestmaal naar de koeien van de buurman.

Omdat de smaak van de appels en de opbrengst van de oogst jaarlijks een beetje varieert zal ook de smaak van de cider niet elk jaar precies gelijk zijn. Net als bij wijn heeft ieder oogstjaar haar specifieke karakter. En dat vinden wij nou juist zo charmant aan onze cider!

© 2023 TAPT Festival All Rights Reserved