IF Craft Beer

Follow:

IF Craft Beer x TAPT Festival

Het verhaal van IF Craft Beer

IF Craft Beer is een contractbrouwerij uit Leiden opgericht in 2020 door de twee enorme bierliefhebbers en brouwers Estefania Ibáñez Sierra en Sander van Stigt Thans. Hun brouwverhaal begon in 2012 toen het hen “weleens leuk zou lijken ons eigen bier te brouwen”. Aan iedereen die eraan zit te denken om hetzelfde te doen… wees voorzichtig! Want na het maken van dit eerste brouwsel zijn ze niet meer gestopt met experimenteren en het zoeken naar die volgende bierervaring!

Uiteindelijk werd Sander lid van het Leidse brouwersgilde ‘Het Sint Stevensgilde’. Het gilde runt de kleine stadsbrouwerij in het Stadsbrouwhuis Leiden. Daar leerden ze hoe het is om te brouwen op een grotere schaal en hoe het is om hun bieren te delen met een groter publiek. Het gaf zo een goed gevoel voor hun om de mensen te zien genieten van de bieren die ze ontwikkeld hadden dat ze besloten het vaker te doen!

Experimenteren zit in het bloed en dat zie je terug in de bieren van IF. “We vragen ons constant af hoe iets zal smaken in een bier… wat als we dit toevoegen, wat als we dat toevoegen… En daar komt dus ook onze naam vandaan”, ‘What if… IF Craft Beer’.

© 2023 TAPT Festival All Rights Reserved