Homeland

Homeland x TAPT Festival

Begonnen in 2016 als de jongensdroom van Joost Carlier en Koen Vollaers, is Brouwerij Homeland inmiddels van huisbrouwerij voor Pension Homeland uitgegroeid tot een volwaardige Amsterdamse bierbrouwerij met een capaciteit van 2000 hectoliter per jaar met serieuze uitbreidingsplannen.

Brouwers Wietse Postma en Erik Spratte hebben als liefhebbers van pure smaken en geuren, eerlijke bieren zonder kunstmatige toevoegingen neergezet die bij een steeds groter publiek hoog aangeslagen worden.

Zij hebben het voor elkaar gekregen om bieren te maken waar je prettig dronken van wordt. Er wordt hierbij vastgehouden aan het principe van de 3 pint rule: na drie pints moet je er nog een willen. Uitzondering hierop is misschien onze Russian Imperial Stout: Zwartbaard, daar moet je wel een doorgewinterde Kozak voor zijn.

Om het schip op dit grote water op de goede koers te zetten én te houden is de bemanning vorig jaar uitgebreid met Bart Maes, ondernemend liefhebber en telg uit het oude Limburgse brouwers-geslacht Maes die generaties lang de Maes Bier brouwerij bestierd hebben.

Brouwerij Homeland Amsterdam is gevestigd in het officierenlogement op de voormalige marinewerf aan de Kattenburgerstraat, naast Het Scheepvaartmuseum en aan de kade waar eeuwen geleden de vaten bier voor de VOC schepen ook al rolden. Een mooiere plek voor een Amsterdamse brouwerij is er eigenlijk niet.

Deze van oudsher maritieme omgeving is natuurlijk ook de inspiratiebron voor de Homeland biernamen zoals o.a. Kielzog, Katzwijm en Pieremegoggel.

Sinds begin dit jaar zijn 4 van de Homeland bieren naast per fust ook in blik verkrijgbaar in een aantal winkels in Amsterdam. Blik is de verpakking van de toekomst voor ambachtelijke bieren, in Amerika gebruiken alle grote Craftbeer brouwers al blik en ook in Engeland wordt dit steeds meer de regel omdat bier in blik beter goed blijft, blik sluit beter af en er komt geen licht bij. Bovendien is blik veel beter voor het milieu, het is beter recyclebaar dan glas, er zijn minder transportkosten doordat het lichter is en minder volume inneemt, ook koelt het sneller.

© 2023 TAPT Festival All Rights Reserved